Na podvozku Caster EX-1 (EX-1.5, ZX-) je trošku problém s umístěním předního držáku karoserie. Ten je příliš blízko parohům a karoserie v těchto místech dřív nebo později praskne.

Řešením může být posunutí předního držáku od parohů tak, aby bylo mezi otvorem pro držák v karoserii a „výbrusem“ pro parohy více materiálu. Používané varianty úprav jsou tři.

Varianta 1: K realizaci první varianty není nutné dokupovat jakékoliv komponenty, ani jinak „ničit“ podvozek. Stačí vzít jeden delší šroub 3xněco (pár jich v balení zbylo), prošroubovat přední parohy, zajistit kontramatkou a na jeho konec našroubovat původní držák karoserie. Řešení je zachyceno na první (půjčené) fotografii. Jako nevýhodu shledávám nulovou pružnost takhle vystaveného držáku.

Varianta 2: Druhou variantou řešení je přemístění původního držáku na horní plato. K tomu je ale třeba v platu vyvrtat otvor. Druhé řešení mi připadá dost destruktivní a navíc se tímto způsobem o pár mm sníží umístění předního držáku a karoserie může způsobeným pnutím praskat zase v jiném místě.

Varianta 3: Třetí, a současně nejlepší, variantou je použití zadního držáku z Losi 8ight Buggy/Truggy. Druhá i třetí varianta je ukázána společně na druhé fotce.

 Zanechat komentář

(required)

(required)

Můžete používat tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
© 2011 Caster Racing Fusion EX-1 Suffusion theme by Sayontan Sinha