Dva akumulátorové boxy drží na podvozku Caster EX-1 pomocí celkem čtyř šroubů 3×8 se zapuštěnou hlavou, které se šroubují přes šasi přímo do plastu boxu. Tento způsob uchycení není příliš spolehlivý (čti – pevný). Podle bohatých zkušeností uživatelů se dříve nebo později box(y) utrhne(ou). Způsobů jak upevnění vylepšit je hned několik. Já jsem od začátku použil delší šrouby 3×12, prošrouboval jsem box a šroub zajistil ze strany boxu kontra-matkou M3. Řešení nemělo, co se týče pevnosti, chybu. Kontramatky ale výrazně vystupují do prostoru boxu, a proto je nutné dno boxu dorovnat aby nedošlo k poškození akumulátorů. Dorovnáním se zvýší dno boxů o cca 3mm. Nehledě k tomu, že to vypadá hrozně, zvyšuje se zbytečně těžiště celého podvozku.

Rozhodl jsem se přistoupit k variantě řešení číslo dva. Z HobbyKingu jsem objednal břitové matky M3. Nejprve jsem zvětšil otvory v boxech na průměr 4mm. Poté jsem vzal mírně upravené (zkrácené a ztupené) břitové matice, nahřál jsem je na plamenu (dost) a následně je zamáčknul do plastového boxu (co to šlo). Výsledek je myslím velmi slušný a nesrovnatelně pevnější než originální uchycení.

Update: Břitové matice lze pořídit např. i u domácího výrobce MP-JET (viz http://www.mpjet.com/market/index.php?main_page=product_info&cPath=4_16&products_id=177)

 Zanechat komentář

(required)

(required)

Můžete používat tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
© 2011 Caster Racing Fusion EX-1 Suffusion theme by Sayontan Sinha